Hoe goed ken jij jezelf?

Afgelopen weken heb ik rondgereden door Nederland met een landkaart in mijn achterbak.

Deze landkaart is geen gewone kaart, nee het is de Wereld van Verschil. Een groot canvas van 3.5 bij 2.5 meter, waarop door middel van associatieve cartografie gedragsvoorkeursstijlen zichtbaar gemaakt worden. Een stukje van deze landkaart zie je in de foto hierboven. Het is het stukje van de kaart waarop ik mij heel goed thuis voel. Mijn vindingrijkheid zet ik in om samen met teams te onderzoeken hoe het evenwicht in hun samenwerking is en hoe ze dit evenwicht kunnen herstellen, zodat ze makkelijker doelen en resultaten kunnen behalen en prettiger kunnen samenwerken. Het geheel is meer dan de som der delen……..maar hoe handig is het om van elkaar te weten welke delen je eigenlijk hebt!

Samenwerken in organisaties in transitie kan een stevige uitdaging zijn, waarbij het handig is om inzicht te hebben in je eigen gedragsvoorkeursstijl en die van anderen. Door samen op onderzoek uit te gaan in de Wereld van Verschil ontstaan er waardevolle gesprekken, waarin je jezelf en elkaar beter leert kennen en vanuit die kennis afspraken met elkaar kunt maken.

Ben je na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden dan heb ik in maart 2 kennismakingsworkshops op de agenda staan. Zie ik je daar?