Jij en het groepsdynamisch proces

Hoe belangrijk vind jij het om aardig gevonden te worden als trainer en hoe krijg je grip op jouw deelnemersgroep. Dit zijn twee onderwerpen die ik in het voorjaar in webinars van de TrainersAcademie besproken heb.


Samen met de deelnemende trainers hebben we ons gemiddelde cijfer bepaald, dit kwam bij beide groepen rond de 8 uit.
Andere benamingen voor de Aardige trainer waren onder andere de mogelijkmaker, de entertainer, de pleaser, de redder, de katalysator en de bemiddelaar.
Ik weet niet hoe het voor jou is, maar ik krijg dan ook gelijk een beeld en zie deze trainer in de praktijk aan de slag. Wat doet al deze aardigheid in de interactie met de deelnemers, met de trainer zelf en met het groei- en leerklimaat in de training?
De redder en de entertainer hebben we samen eens wat dieper bekeken en onze valkuilen als trainer onder de loep genomen.


Nieuwsgierig naar jouw rol in het groepsdynamisch proces? 6 februari 2023 start de themareis Groepsdynamica bij de Trainersacademie.com. Een Blended leertraject van 4 weken, onderdeel van de leerlijn professioneel trainer.

Eerst eens kennismaken en wat meer weten? Sluit je dan aan bij een van de webinars over groepsdynamica en trainingsgroepen op 9 januari of 25 januari 2023.

https://trainersacademie.com/webinars/